Trainingen

Data trainingen

Omdat ik met kleine groepen werk, zitten de data vaak snel vol, dus mocht je graag mee willen doen, dan niet te lang wachten!

2-daagse beginnerstraining stemacteurs/voice-overs:  12 sept & 10 okt (vol)

2-daagse beginnerstraining stemacteurs/voice-overs: 23 jan & 6 mrt

1-daagse training semi-gevorderde stemacteurs/voice-overs: 30 jan.

2-daagse beginnerstraining stemacteurs/voice-overs: 30 mei & 6 juni

 

Trainingen voor beginnende & semi gevorderde voice-overs / stemacteurs

Droom jij ook van een carrière als stemacteur / voice-over…?

Naast mijn werk als voice-over/stemactrice geef ik ook trainingen op maat aan (beginnende) voice-overs/stemacteurs en bied tevens de mogelijkheid om na de training een professionele demo op te nemen waarmee je goed beslagen ten ijs de stemmenwereld instapt.
Omdat ik het belangrijk vind om veel persoonlijke aandacht te kunnen schenken aan iedere cursist houd ik de groepen klein, zo kun je in een relatief kort tijdsbestek heel veel leren over het stemmenvak, en snel de boer op, en is dan is het gewoon een kwestie van meters maken…
We werken in de 2-daagse beginnerstraining (10.00-17.00) o.a. aan gezond stemgebruik, articulatie, tempo, timbre, timing, inleving, tekstbegrip, lichaamstaal, spel, techniek en acquisitie. 
We gaan aan de slag met commercial teksten, typetjes, jingle teksten, zakelijke teksten en narrator teksten (films, programma’s & luisterboeken)
Ook gaan we goed luisteren en ontdekken welke hoek van markt het meest interessant is voor jou, wat wil je graag, wat past bij jouw stem, wat past bij jouw energie, en hoe kom je vervolgens in contact met die hoek? 
Ook wordt er in de training aandacht besteed aan wel of geen eigen thuisstudio aanschaffen, en zo ja wat heb je dan nodig qua apparatuur en andere studiobenodigdheden… Je ontvangt namen en gegevens van mensen en bedrijven via wie je aan de juiste spullen kunt komen, en eventueel een professionele thuisstudio kunt laten bouwen, en via wie je kunt leren nabewerken mocht je dat ooit willen.
Na de 2 daagse training kun je zelf beslissen of je ook nog een halve dag met mij een studio in wil duiken om samen een professionele stemdemo voor jou te maken. Uiteraard coach ik je daarbij om het allerbeste uit jezelf te halen, zodat jij een eigen demo in handen krijgt waarmee je vol vertrouwen de stemmenwereld  instapt!
De 1 daagse semi-gevorderdentraining is een vervolgdag op de eerder gevolgde beginnerstraining; hier werken we aan dingen waar je tegenaan loopt in het werkveld, kunnen we dieper en gespecialiseerder ingaan op aspecten uit de inspreekwereld en besteden we nog meer dan in de beginnerstraining aandacht aan hoe houd je je stem gezond en ontspannen, ook wanneer je er lange dagen mee maakt. Daarnaast gaan we ook nog meer in op acquisitie.
Tevens werk ik als coach 1 op 1 met meer ervaren stemmen (zangers, beginnende stemacteurs) aan hun specifieke hulpvraag of hun omscholing naar het vak van stemacteur.
Ook zijn er mensen die een groepstraining niet prettig vinden, gewoon te weinig tijd hebben voor 2 dagen training, of die een groep te spannend vinden, ook voor hen kan een 1 op 1 training heel fijn zijn.
De trainingen vinden plaats in  Arnhem of Wageningen, er wordt gewerkt in een ruimte met openslaande deuren of ramen naar buiten, en er is ook gelegenheid om buiten te werken.
Ivm de covid situatie, kan het zijn dat er met data geschoven dient te worden. Maar er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing voor iedereen. Het is nog nooit voorgekomen dat een groep niet vol kwam, maar mocht dat ooit eens voorkomen kan het ook zijn dat we kijken naar alternatieve data.
 

Investering

Natuurlijk zijn er kosten gemoeid bij het volgen van een goede training,  je ontvangt immers kostbare informatie en wordt zorgvuldig begeleid. Tevens is het belangrijk te zien dat dit alles hopelijk een investering is in toekomstige verdiensten. Ter info; een gerenommeerde voice-over verdient nl gemiddeld zo’n €700,- voor een nationale tv commercial of €900,- voor een gemiddeld luisterboek…

Neem ook mee dat de wereld steeds meer behoefte heeft aan audio/visuele producten, dus er is relatief veel werk in te vinden.

Dus je investeert nu wat, maar hopelijk verdient zich dat in de toekomst meer dan dubbel en dwars terug 😉

De kosten voor een 2-daagse training inc. lunch bedragen €375,-

De kosten voor de  1-daagse vervolgtraining inc. lunch bedraagt 150,-

De kosten om  een ochtend of middag een professionele externe studio in te gaan en samen met 3 of 4 anderen een professioneel afgemixte demo te maken bedragen €225,- (deze aanbieding is enkel te boeken in combinatie met het volgen van de beginnerstraining stemacteurs/voice-overs)

1 op 1 coaching bedraagt €150,- per uur. Indien je een traject wil volgen dan i.o.

 

Ruby als trainster

Naast meer dan 25 jaar ervaring als stemactrice/voice-over, heb ik ook jarenlang dramalessen en stem en voordracht lessen & therapeutische vaardigheden lessen gegeven o.a. aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en heb ik gewerkt als presentatie & acteer coach bij Van Den Ende en Nijenhuis en de Levita Film en TV.
Daarnaast heb een eigen bedrijf gerund in toneel en musicallessen.
Ook ik gaf therapie en vele trainingen op het gebied van persoonlijke groei ontwikkeling en teambuilding.
De combinatie van al deze werkervaring maakt dat ik besloten heb mijn ervaring met het werken met stem door te willen geven aan mensen met dezelfde droom als ik ooit had 🙂
En… je zou het misschien niet verwachten maar ook ík heb enorm geworsteld met zenuwen in dit vak, en dat vond ik heel erg lastig en vervelend…
Het is heel fijn om hier mee te hebben leren omgaan, zodat ik dat wat ik zo graag doe; spelen met mijn stem, vertellen, inspireren, nu zonder zenuwen en met heel veel plezier kan doen! En dat wens ik ieder ander ook toe!
Mijn manier van werken laat zich het best omschrijven zoals mijn stem is; natuurlijk, helder, duidelijk maar ook warm, betrouwbaar en betrokken en ervaren. Ik ben direct en gepassioneerd, maar bewaak ook de veiligheid, ik hou van een grapje tussendoor, improviseer makkelijk, sluit graag aan bij wat er leeft in een groep en zal altijd mijn uiterste best doen het beste en meest authentieke uit mijn cursisten te halen.
Wees welkom!
Wil je je aanmelden voor een training of heb je nog een vraag  na het lezen van deze informatie, mail me gerust op: mail@rubyvantongeren.nl