Trainingen stemacteren

Data trainingen

Omdat ik met kleine groepen werk, zitten de data vaak snel vol, dus mocht je graag mee willen doen, dan niet te lang wachten met aanmelden! Mocht een training al vol zitten en je ziet geen andere mogelijkheid, kun je je altijd op de reservelijst laten plaatsen.

1-daagse stemtraining voor kinderen 20 mei 2024 Arnhem- (nog 2 plaatsen)

1-daagse stemtraining voor kinderen 26 mei 2024 Arnhem- (vol)

Volwassenen trainingen starten  weer begin 2025.

Wil je je aanmelden voor deze training of heb je nog een vraag  na het lezen van deze informatie, mail me gerust op: mail@rubyvantongeren.nl

Trainingen voor beginnende & (semi) gevorderde voice-overs / stemacteurs & mensen die veel met hun stem werken

Droom jij ook van een carrière als stemacteur / voice-over…? Of werk jij veel met jouw stem en zou je er graag meer uithalen…?

Naast mijn werk als voice-over/stemactrice geef ik ook trainingen op maat aan mensen die veel met hun stem werken maar ook aan mensen die dromen van een eigen carrière  als voice-over/stemacteur en bied tevens de mogelijkheid om na de training een professionele demo op te nemen waarmee je goed beslagen ten ijs de stemmenwereld instapt. Omdat ik het belangrijk vind om veel persoonlijke aandacht te kunnen schenken aan iedere cursist houd ik de groepen klein, zo kun je in een relatief kort tijdsbestek heel veel leren over het stemmenvak, en snel de boer op, en is dan is het gewoon een kwestie van meters maken…

We werken in de 2-daagse beginnerstraining (10.00-17.00) o.a. aan gezond stemgebruik, articulatie, tempo, timbre, timing, inleving, tekstbegrip, lichaamstaal, spel, techniek en acquisitie.  We gaan aan de slag met commercial teksten, typetjes, jingle teksten, zakelijke teksten en narrator teksten (films, programma’s & luisterboeken).

Afhankelijk van jouw doelen/dromen gaan we op ontdekkingstocht; wat heeft jouw stem nodig en wat past vervolgens bij jouw stem, wat past bij jouw energie, wat zijn jouw mogelijkheden en hoe kom je vervolgens in contact met die hoek? 

Na de 2 daagse training kun je zelf beslissen of je ook nog een halve dag met mij een studio in wil duiken om samen een professionele stemdemo voor jou te maken. Uiteraard coach ik je daarbij om het allerbeste uit jezelf te halen, zodat jij een eigen demo in handen krijgt waarmee je vol vertrouwen de stemmenwereld  instapt! Natuurlijk kun je ook verder gaan naar een 1 op 1 training om heel specifiek op jouw vragen/uitdagingen in te gaan.

Tevens werk ik dus als coach 1 op 1 met meer ervaren stemmen (zangers, beginnende en meer ervaren stemacteurs) aan hun specifieke hulpvraag of hun omscholing naar het vak van stemacteur. Ook zijn er mensen die een groepstraining niet prettig vinden, gewoon te weinig tijd hebben voor 2 dagen, of die een groep te spannend vinden, ook voor hen kan een 1 op 1 training heel fijn zijn. Deze trainingen zijn ook online te boeken!

LOCATIES

De trainingen vinden plaats in  Arnhem of Wageningen. Er wordt gewerkt in een ruimte met openslaande deuren of ramen. Er is ook gelegenheid om buiten te werken.

Investering Trainingen Stemacteren Volwassenen

Natuurlijk zijn er kosten gemoeid bij het volgen van een goede training,  je ontvangt immers kostbare informatie en wordt zorgvuldig & persoonlijk begeleid. Tevens is het belangrijk te zien dat dit alles hopelijk een investering is in toekomstige verdiensten. Ter info; een gerenommeerde voice-over verdient nl gemiddeld zo’n €750,- voor een nationale tv commercial of €1000,- voor een gemiddeld luisterboek…

Neem ook mee dat de wereld steeds meer behoefte heeft aan audio/visuele producten, dus er is relatief veel werk in te vinden.

Dus je investeert nu wat, maar hopelijk verdient zich dat in de toekomst meer dan dubbel en dwars terug 😉

De kosten voor een 2-daagse training  voor volwassenen bedragen €375,- ex btw

De kosten om een professioneel afgemixte demo te maken bedragen €225,- ex btw (deze aanbieding is enkel te boeken in combinatie met het volgen van 2 dagen beginnerstraining en/of een 1 op 1 stemcoachingstraject stemacteurs/voice-overs)

1 op 1 coaching Stemacteren

1 op 1 coaching bedraagt €175,- ex btw  per uur, en start vanaf 2 aaneengesloten uren.

De kosten om een professioneel afgemixte demo te maken (diverse fragmenten afgemixt en met muziek eronder) bedragen €225,- ex btw (deze aanbieding is enkel te boeken in combinatie met het volgen van 2 dagen training en/of een 1 op 1 stemcoachingstraject )

Trainingen Stemacteren voor Kinderen

Droomt jouw kind er ook van om ooit een tekenfilm in te mogen spreken, of onder commercials op televisie te horen te zijn of een televisieprogramma van voice over te mogen voorzien? Nu is je kans om jouw kind zijn of haar droom te laten onderzoeken en hopelijk ontwikkelen!

De dagen voor kinderen duren van 10.00 tot 16.00, tijdens de training oefenen we spelenderwijs o.a. met drama en stem&voordracht oefeningen met articulatie, tempo, timbre, timing, inleving, tekstbegrip, lichaamstaal, spel & emoties in tekst leggen. Ook neem ik met ieder kind een kort stemfragmentje op om aan eventuele toekomstige opdrachtgevers te kunnen laten horen.

De kosten voor een 1-daagse groepstraining  voor kinderen bedragen €125,- geen btw

Ruby als trainster

Naast meer dan 30 jaar ervaring als stemactrice/voice-over, heb ik ook jarenlang dramalessen en stem en voordracht lessen & therapeutische vaardigheden lessen gegeven o.a. aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en heb ik gewerkt als presentatie & acteer coach bij Van Den Ende en Nijenhuis en de Levita Film en TV.
Daarnaast heb een eigen bedrijf gerund in toneel en musicallessen. Ook ik gaf therapie en vele trainingen op het gebied van persoonlijke groei ontwikkeling en teambuilding.
De combinatie van al deze werkervaring maakt dat ik besloten heb mijn ervaring met het werken met stem door te willen geven aan mensen met dezelfde droom als ik ooit had 🙂

En… je zou het misschien niet verwachten maar ook ík heb enorm geworsteld met zenuwen in dit vak, en dat vond ik heel erg lastig en vervelend…
Het is heel fijn om hier mee te hebben leren omgaan, zodat ik dat wat ik zo graag doe; spelen met mijn stem, vertellen, inspireren, nu zonder zenuwen en met heel veel plezier kan doen! En dat wens ik ieder ander ook toe!

Mijn manier van werken laat zich het best omschrijven zoals mijn stem is; natuurlijk, helder, duidelijk maar ook warm, betrouwbaar en betrokken en ervaren. Ik ben direct en gepassioneerd, maar bewaak ook de veiligheid, ik hou van een grapje tussendoor, improviseer makkelijk, sluit graag aan bij wat er leeft in een groep en zal altijd mijn uiterste best doen het beste en meest authentieke uit mijn cursisten te halen, en begeleid hen met zeer veel persoonlijke aandacht.

Wees welkom!

Een greep uit de reacties van cursisten

Georgia Himat: “Al enige tijd heb ik de ambitie om voice-over werk te doen. Ik heb ervoor gekozen om de tweedaagse stemtraining voor beginners te volgen bij Ruby. Voor mij was zij de perfecte keuze omdat we in een kleine groep werkten en veel persoonlijk aandacht kregen. Ze heeft mij in twee dagen ongelooflijk veel bijgebracht, bijvoorbeeld over het inleven van teksten, belangrijke technieken en timing. Ruby is heel betrokken en probeert altijd het beste uit je te halen. Een week na het afronden van de cursus had ik al mijn eerste betaalde opdracht te pakken en 2 weken later was ik op nationale televisie te horen 🙂 

Dank lieve Ruby voor je tips, inzichten en enthousiasme. 

David Willemsen“Mijn cursus voor voice acting bij Ruby van Tongeren heb ik als zeer professioneel ervaren.  De technieken die uitgelegd zijn waren duidelijk en zeer behulpzaam. Het plezier waarmee ik de cursus doorbracht heb is iets wat ik tot dusver in cursussen in de afgelopen jaren nog niet eerder heb ervaren. Door te letten op elk kleine detail heeft Ruby bij mij diverse opties geboden om mijn uitspraak aan te passen zodat de “Amsterdamse S” ook wel uitgesproken als een “Z” daadwerkelijk weer als een S ging klinken. In de geweldige maar ook best zware cursusdagen is ook veel informatie gegeven over welke media er gebruikt kan worden, hardware software en websites die goed zijn voor het zoeken naar voice acting opdrachten. Mijn advies, heb je de ambitie of interesse om Stem acteur te worden ga voor een cursus bij Ruby.  

Nogmaals heel erg bedankt voor de geweldige ervaring in de cursus Ruby!”

Paul de Graaf“Het was tijd aan iets te werken wat al lang als een droom in mijn koelkast zat. Als professioneel zanger en presentator wilde ik na 20 jaar graag meer uit mijn stem halen, op een andere manier dan ik gewend was. Een toevallige ontmoeting, op een plek waar we beiden moesten optreden, kwam ik in gesprek met Ruby van Tongeren, over het vak van stemacteur/voice-over. Ik besloot privé lessen bij haar te gaan volgen. Daarin leerde ik dat er nog veel meer mogelijk is met mijn stem. Stemacteren is echt een vak waar meer bij komt kijken dan alleen maar stemmetjes opzetten of zo mooi mogelijk praten. Je moet regisseerbaar zijn, de tekst ‘voelen’ en natuurlijk weten wat ermee gezegd wil worden. En passant leer je ook over jezelf, hoe je kan zeggen wat je wil zeggen, wat ook mijn tekstbeleving voor zingen en presenteren ten goede komt. Inmiddels heb ik regelmatig betaalde opdrachten als stemacteur. Ruby kan enthousiast en helder uitleggen en vertrouwen geven. Bovendien is ze tof, gastvrij en een warme persoonlijkheid.” 

Paul de Graaf

Hilde Broeks“Ruby van Tongeren, zelf een gepassioneerde en talentvolle stemactrice, geeft een aantal keer per jaar een cursus/workshop stemacteren. Zelf heb ik deze workshop gevolgd en kan uit ervaring zeggen, dit is een aanrader! Wanneer je zelf werk wilt maken van het inspreken van commercials, boeken of voice-overwerk is dit een onmisbare stap. 

Maar dit is zéker ook een aanrader voor iedereen die onzeker is over spreken in openbaar of in grotere groepen. Daarmee wil ik zeggen dat je er niet perse professioneel iets mee hoeft te doen, maar voor het opbouwen van  zelfvertrouwen is dit zó fijn. Ruby weet met de groep een veilige ontspannen sfeer te creëren waarin je daadwerkelijk enthousiasme en vertrouwen gaat voelen en  je spreekstem optimaal leert te gebruiken.”

Francois Hampsink:  “Ik heb de 2-daagse stem acteren cursus gevolgd omdat ik benieuwd was naar wat ik met mijn stem kon doen. Deze training is wel buiten mijn comfort zone, dus ik was redelijk gespannen. Daarbij was ik de enige man in een heel gezellig vrouwelijk gezelschap. Maar het leuke aan Ruby is dat ze jou direct een comfortabel gevoel geeft. Je hoort er gewoon bij en je stem is jouw instrument. Vanaf het eerste moment zat de sfeer er goed in en we boekten allemaal direct resultaat. De positieve benadering van Ruby, het pure enthousiasme en de juiste tips gaven mij een goed gevoel en ik werd dan ook zelf steeds enthousiaster. Daarom heb ik besloten om de vervolgcursus te gaan volgen. Om aldoende een beter en gevarieerder stemgebruik te te krijgen. Want Ruby daagt je wel uit het beste uit jezelf te halen. Af en toe uit je comfortzone maar altijd in een veilige setting en heel erg leerzaam.” 

Met vriendelijke groet, Francois Hampsink

Gemma Venhuizen “Ik heb twee geweldige dagen bij je gehad – veel gelachen, veel geleerd in een ontspannen setting. Ik besef nu pas echt hoeveel zelfvertrouwen ik uit mijn eigen stem kan halen! 

Groetjes, Gemma

Marjel Neefjes: “Onlangs heb ik de beginnerstraining voice-over/stemacteur gevolgd bij Ruby, van twee dagen. Wat een prima training! Ik heb een hoop opgestoken over mijn stem, geproefd aan alle kanten van het vak, maar ook echt een berg praktische tips gekregen voor hoe je het aan kunt pakken als je er echt verder in wilt. We hebben veel op elkaar gereageerd, maar de beste (en altijd constructieve) kritiek kwam toch steeds van vakvrouw Ruby zelf! Ik denk er sterk over om ook nog een vervolgtraining te gaan volgen.” 

Groetjes, Marjel Neefjes