Trainingen

Data trainingen

Omdat ik met kleine groepen werk, zitten de data vaak snel vol, dus mocht je graag mee willen doen, dan niet te lang wachten!

2-daagse  stemtraining beginners : (al geweest) & 11 juli (Wageningen)

2-daagse stemtraining beginners : 10 oktober & 21 november (Wageningen)

2-daagse stemtraining beginners : 20 februari & 20 maart (Wageningen)

6- daagse 1/2 jaartraining, 6 bijeenkomsten voor beginnende stemacteurs & voice-overs start 24 april  (Wageningen & Arnhem)

 

Trainingen voor beginnende & (semi) gevorderde voice-overs / stemacteurs & mensen die veel met hun stem werken

Droom jij ook van een carrière als stemacteur / voice-over…? Of werk jij veel met jouw stem en zou je er graag meer uithalen…?

Naast mijn werk als voice-over/stemactrice geef ik ook trainingen op maat aan mensen die veel met hun stem werken maar ook aan mensen die dromen van een eigen carrière  als voice-over/stemacteur en bied tevens de mogelijkheid om na de training een professionele demo op te nemen waarmee je goed beslagen ten ijs de stemmenwereld instapt.
Omdat ik het belangrijk vind om veel persoonlijke aandacht te kunnen schenken aan iedere cursist houd ik de groepen klein, zo kun je in een relatief kort tijdsbestek heel veel leren over het stemmenvak, en snel de boer op, en is dan is het gewoon een kwestie van meters maken…
We werken in de 2-daagse beginnerstraining (10.00-17.00) o.a. aan gezond stemgebruik, articulatie, tempo, timbre, timing, inleving, tekstbegrip, lichaamstaal, spel, techniek en acquisitie. 
We gaan aan de slag met commercial teksten, typetjes, jingle teksten, zakelijke teksten en narrator teksten (films, programma’s & luisterboeken)
Afhankelijk van jouw doelen/dromen gaan we op ontdekkingstocht; wat heeft jouw stem nodig en wat past vervolgens bij jouw stem, wat past bij jouw energie, wat zijn jouw mogelijkheden en hoe kom je vervolgens in contact met die hoek? 
Na de 2 daagse training kun je zelf beslissen of je ook nog een halve dag met mij een studio in wil duiken om samen een professionele stemdemo voor jou te maken. Uiteraard coach ik je daarbij om het allerbeste uit jezelf te halen, zodat jij een eigen demo in handen krijgt waarmee je vol vertrouwen de stemmenwereld  instapt! Natuurlijk kun je ook verder gaan naar de 1/2 jaarlijkse training, daar zit het opnemen van jouw eigen stemdemo bij inbegrepen.
In vervolg op de eerder gevolgde beginnerstraining, of in combinatie met een privé training is er de mogelijkheid verder en dieper in te gaan op de stof in de 1/2 jaartraining.
Wat veel mensen ervaren in de beginnerstraining is dat het vak van stemacteur of voice-over werkelijk eigen maken meer voeten in aarde heeft dan mensen aanvankelijk denken. Plus dat het veel oefenen nodig heeft. Daarom kunnen diegenen die méér willen na de beginnerstraining verder in de 1/2 jaarlijkse training. Bij de 1/2 jaartraining zitten ook live sessies in studio’s en een eigen stemdemo opnemen inbegrepen.
Iedere maand komen we één zondag samen; hier werken we intensief en gespecialiseerder verder aan de verschillende aspecten van het vak.
Je kunt maar 1 keer een eerste indruk maken bij een potentiële opdrachtgever, en met meer oefening en know-how kom je beter beslagen ten ijs.
 Tevens werk ik als coach 1 op 1 met meer ervaren stemmen (zangers, beginnende en meer ervaren stemacteurs) aan hun specifieke hulpvraag of hun omscholing naar het vak van stemacteur.
Ook zijn er mensen die een groepstraining niet prettig vinden, gewoon te weinig tijd hebben voor 2 dagen of 8 dagen training, of die een groep te spannend vinden, ook voor hen kan een 1 op 1 training heel fijn zijn.
 De trainingen vinden plaats in  Arnhem of Wageningen, er wordt gewerkt in een ruimte met openslaande deuren of ramen naar buiten, en er is ook gelegenheid om buiten te werken.
In de 1/2 jaar training wordt tevens gewerkt in een geluidsstudio.
Ivm de covid situatie, kan het zijn dat er met data geschoven dient te worden. Maar er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing voor iedereen. Het is nog nooit voorgekomen dat een groep niet vol kwam, maar mocht dat ooit eens voorkomen kan het ook zijn dat we kijken naar alternatieve data.
 

Investering

Natuurlijk zijn er kosten gemoeid bij het volgen van een goede training,  je ontvangt immers kostbare informatie en wordt zorgvuldig begeleid. Tevens is het belangrijk te zien dat dit alles hopelijk een investering is in toekomstige verdiensten. Ter info; een gerenommeerde voice-over verdient nl gemiddeld zo’n €700,- voor een nationale tv commercial of €900,- voor een gemiddeld luisterboek…

Neem ook mee dat de wereld steeds meer behoefte heeft aan audio/visuele producten, dus er is relatief veel werk in te vinden.

Dus je investeert nu wat, maar hopelijk verdient zich dat in de toekomst meer dan dubbel en dwars terug 😉

De kosten voor een 2-daagse training  bedragen €375,-

De kosten om  een ochtend of middag een professionele externe studio in te gaan en samen met 3 of 4 anderen een professioneel afgemixte demo te maken bedragen €225,- (deze aanbieding is enkel te boeken in combinatie met het volgen van de beginnerstraining stemacteurs/voice-overs)

1 op 1 coaching bedraagt €150,- per uur. Indien je een traject wil volgen dan i.o.

De kosten voor de 1/2 jaartraining inclusief het opnemen van een eigen demo bedragen €995,- (Deze 1/2 jaar training is enkel te boeken nadat je de stemtraining voor beginners hebt gevolgd of al enige ervaring hebt als  acteur/stemacteur/voice-over)

 

Ruby als trainster

Naast meer dan 25 jaar ervaring als stemactrice/voice-over, heb ik ook jarenlang dramalessen en stem en voordracht lessen & therapeutische vaardigheden lessen gegeven o.a. aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en heb ik gewerkt als presentatie & acteer coach bij Van Den Ende en Nijenhuis en de Levita Film en TV.
Daarnaast heb een eigen bedrijf gerund in toneel en musicallessen.
Ook ik gaf therapie en vele trainingen op het gebied van persoonlijke groei ontwikkeling en teambuilding.
De combinatie van al deze werkervaring maakt dat ik besloten heb mijn ervaring met het werken met stem door te willen geven aan mensen met dezelfde droom als ik ooit had 🙂
En… je zou het misschien niet verwachten maar ook ík heb enorm geworsteld met zenuwen in dit vak, en dat vond ik heel erg lastig en vervelend…
Het is heel fijn om hier mee te hebben leren omgaan, zodat ik dat wat ik zo graag doe; spelen met mijn stem, vertellen, inspireren, nu zonder zenuwen en met heel veel plezier kan doen! En dat wens ik ieder ander ook toe!
Mijn manier van werken laat zich het best omschrijven zoals mijn stem is; natuurlijk, helder, duidelijk maar ook warm, betrouwbaar en betrokken en ervaren. Ik ben direct en gepassioneerd, maar bewaak ook de veiligheid, ik hou van een grapje tussendoor, improviseer makkelijk, sluit graag aan bij wat er leeft in een groep en zal altijd mijn uiterste best doen het beste en meest authentieke uit mijn cursisten te halen.
Wees welkom!
Wil je je aanmelden voor een training of heb je nog een vraag  na het lezen van deze informatie, mail me gerust op: mail@rubyvantongeren.nl